Pizza Calzone v plynové troubě Omnia

Nejoblíbenější recept v omnia troubě

Pizza Calzone plněná směsí smetanového špenátu

Ingredience:

  • 8 g balíček instantního droždí
  • 200 ml teplé vody
  • ČL(čajová lžíce) soli
  • PL(polévková lžíce) oleje
  • 13 vrchovatých PL hladké mouky

Náplň:

  • 1x cibule
  • 15 dkg anglické slaniny
  • 250 g mraženého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g strouhaného Eidamu
  • 150 ml smetany
  •  

Pizza těsto bylo hotové za chvilinku. Do misky jsem vysypala celý balíček instantního droždí a zalila teplou vodou. Přidala jsem tam sůl, olej i mouku a pěkně rukou, teda nejdřív vařečkou a pak rukou, uhnětla hebké nelepivé těsto. Mísu s těstem jsem přikryla utěrkou a nechala ho na slunci kynout.

Mezitím jsem si na pánvi osmahla na drobno nakrájenou cibuli, přidala slaninu a nakonec špenát. V posledním kroku jsem přidala česnek, zalila směs smetanou a zasypala sýrem.

Nakynuté těsto jsem rozválela do obdélníku odhadem 50×30 cm. Špenátovou směs jsem nandala na placku a zamotala do válečku, abych mohla těsto i s náplní pohodlně přendat do omnie. Pizza se pekla zhruba 45 min na střední plamen.

TIP! Tohle těsto na pizzu Calzone můžete plnit na slano třeba s rajčaty, cuketou nebo lilkem.

1 názor na “Nejoblíbenější recept v omnia troubě”

Diskuse uzavřena.