Omnia pečící trouba na plyn

Omnia pečící trouba na plyn

Byla to láska na první pohled. Hned jak jsem zjistila, že je možné péct na plynovém vařiči, musela jsem to vyzkoušet. Ráda peču. A vychutnat si domácí buchtu s dobrou kávou na nějakém krásném místě, to je uspokojení několika smyslů najednou.

Co to je Omnia?

Jednoduše řečeno je to trouba na pečení jako každá jiná. Můžete v ní upéct bábovku, plněné buchty, zapečená jídla, housky, chleba – cokoliv, co pečete v troubě doma. Velmi se hodí právě na cestování. Je velmi lehká, a pokud si zakoupíte i silikonovou formu, tak se i krásně myje. Dnes jsem v ní pekla poprvé a jsem nadmíru spokojená.

Jak Omnia funguje?

Celá trouba se skládá ze tří hlavních dílů. Spodní miska, do které se neleje voda, ale na které sedí pečící miska a její víko. Všechno teplo z hořáku stoupá dírou přímo vzhůru do pečící misky. Vrchní dva díly jsou hliníkové, spodní je ocelový. Celková váha i se silikonovou vložkou je 680 gramů. Dokoupit si můžete silikonovou formu prázdnou nebo s prohlubněmi na muffiny. Rozpékací mřížku na pečivo.

Pořízení trouby

Tuhle pečící troubu Omnia jsem si objednala ze stránek www.svetkaravanu.cz za cenu 1 090 Kč a k tomu ještě silikonovou formu za 476 Kč. Na internetu jsem nenašla jiného výrobce tohoto geniálního pomocníka. Jediným výrobcem je firma Omnia ze Švédska. Na stránkách www.silverontheroad.cz jsem našla, že se vyráběla podobná trouba Pečenka v Kladně za 75 Kčs.

První pečení

Dnes jsem troubu poprvé vyzkoušela. Měla jsem obavu, jestli to nebude zbytečná věc. Přece jenom, když se člověk snaží sbalit s sebou do obytného vozu jenom nejnutnější a potřebné věci, nerada bych s sebou vezla hromádku zbytečného plechu.

A po vyzkoušení už bych nejradši vyrazila někam na pořádný výlet a k snídani upekla pro rodinu čerstvou buchtu. Recept na tuhle bublaninu s třešněmi mám od mé hodné tchýně. Podrobný recept najdete ZDE.


2 názory na “Omnia pečící trouba na plyn”

  1. Zdravim, mame Omnii a kdyz v ni peceme nejakou buchtu tak je spodek tmavy a vrsek svetly a nedodelany. Tak to na chvilku otacime. Jake mate zkusenosti vy?

  2. Lenka Přívarová

    Také zdravím, řekla bych, že to chce spíš střední plamen. Mě se vždy upekla ze všech stran hezky. Určitě to není potřeba otáčet. Pečete v silikonové formě nebo rovnou v omnii? Já peču jen v silikonové formě a nevymazávám. Pokaždé se jídlo krásně vyklopilo.

Diskuse uzavřena.