Velikonoční nádivka

Bez téhle dobroty si Velikonoce ani neumím představit. V životě už jsem ochutnala různé nádivky, ale takhle je úplně nejlepší. Možná chutnala ještě o trochu lépe, protože byla upečená v přírodě na plynové troubě Omnia.

Zase ta Omnia

Přiznám se vám, že jsem z této plynové trouby opravdu nadšená. Vyzkoušela jsem v ní buchty, zapečené těstoviny a nádivku. Omylem jsem vyzkoušela, co se stane, když jídlo necháme péct delší dobu, než by bylo potřeba. A velice mile mě překvapilo, že se nestalo skoro nic. Nechat buchtu o tolik déle v troubě – tak bude na uhel a nepoživatelná. V troubě na plyn byla buchta trochu sušší, ale stále výborná. Omnia totiž jídlo vůbec nevysušuje, ačkoliv jsou v horním víku 4 dírky, vše jsem z ní vyndala krásně vláčné.

Nádivka

Jak to tak bývá nejvíce se mi osvědčil ten nejjednodušší recept. U nádivky se v závěrečné fázi musí pracovat rychle a jemně. Hlavně není třeba nijak významně nádivku do formy vtlačovat, jinak nezůstane nadýchaná. Nejraději ji mám jen tak do ruky, ale ostudu neudělá ani při servírování k propečenému kuřátku.

Postup

  1. Nejprve si dáme vařit uzený ocásek, aby šel pěkně od kosti. Odkostíme a maso lehce rozmixujeme i s tučnými kousky..
  2. Mezitím si nakrájíme rohlíky, spařené kopřivy a utřený česnek se solí.
  3. Uzený vepřový ocásek rozkrájíme na malinké kousky.
  4. Připravíme si 7 vajec, kdo si chce nádivku trochu vylepšit tak přidá trochu smetany.
  5. Vše velice jemně zamícháme a vkládáme do silikonové vložky Omnie.
  6. Pečeme na střední plamen asi 45 minut.

Přeji dobrou chuť Lenka

Ingredience:

  • 7x vajíčko od šťastné slepičky
  • 5 včerejších rohlíků
  • 5 stroužků česneku
  • 50 ks mladých kopřiv
  • 1 uvařený uzený vepřový ocásek
  • sůl
  • pepř