Jablečná buchta s mascarpone
Postup
Do pečící trouby Omnia jsem dala přesně tohle uvedené množství. Jablka jsem nakrájela na kostičky a zamíchala do těsta.
Buchta je vláčná a nadýchaná. Bála jsem se, aby nebyla cítit po prášku do pečiva. Používám ten bez fosfátů s vinným kamenem. Ozdobila jsem mandlemi, které byly přes noc namočené ve vodě. Jdou krásně oloupat a ještě jim zůstává spousta výživných látek.
Nejprve jsem pekla na hodně asi 10 minut, aby se stihla trouba vyhřát a pak už jen na nízký plamínek. Celková doba pečení byla 45 minut.
Ingredience:
- 4x vajíčko od veselé slepičky
- 3/4 hrnku cukru (4 PL)
- 1 mascarpone (250 g)
- 15 PL polohrubé mouky (250 g)
- 1 prdopeč s vinným kamenem
- 2x jablko na kostičky
- přes noc namočené mandle