Jablečná buchta s mascarpone

Jablečná buchta s mascarpone

Postup

Do pečící trouby Omnia jsem dala přesně tohle uvedené množství. Jablka jsem nakrájela na kostičky a zamíchala do těsta.

Buchta je vláčná a nadýchaná. Bála jsem se, aby nebyla cítit po prášku do pečiva. Používám ten bez fosfátů s vinným kamenem. Ozdobila jsem mandlemi, které byly přes noc namočené ve vodě. Jdou krásně oloupat a ještě jim zůstává spousta výživných látek.

 

Nejprve jsem pekla na hodně asi 10 minut, aby se stihla trouba vyhřát a pak už jen na nízký plamínek. Celková doba pečení byla 45 minut.

Ingredience:

  • 4x vajíčko od veselé slepičky
  • 3/4 hrnku cukru (4 PL)
  • 1 mascarpone (250 g)
  • 15 PL polohrubé mouky (250 g)
  • 1 prdopeč s vinným kamenem
  • 2x jablko na kostičky
  • přes noc namočené mandle